surmysuu surmysuusurmysuu
|
برنج ندا و برنج هاشمي هر دو از محصولات بازارپسند و پرمحصول بشمار مي آيند. در كيفيت اين دو نوع برنج ايراني شكي نيست اما برخي از هموطنان طعم و عطر يكي از اين برنج ها را بيشتر مي پسندند. از آنجايي كه كيفيت پخت و خوراك برنج براي مصرف كنندگان ايراني اهميت بسزايي دارد، برنج ندا بيشتر در غذاهايي مورد استفاده قرار مي گيرد كه برنج پايه اصلي آن نبوده و به عنوان مكمل استفاده مي شود. برنج هاشمي پس از پخت، دانههاي برنج به خوبي قد كشيده و كاملا از هم جدا ميشوند. ويژگي ديگر برنج هاشمي ، حفظ نرمي، ظاهر مناسب و كيفيت مطلوب تا مدت زمان زيادي پس از پخت است.برنج ندا پرمحصول و بازارپسندبرنج ندا برنجي پرمحصول و نسبتا مرغوب در ميان انواع گوناگون برنج شمال است كه اغلب در استان مازندران كشت مي شود. نام ديگر اين برنج مرغوب، برنج شمشيري است ، كه محصول مطالعات پژوهشگران علم ژنتيك و تركيب ۳ رقم برنج آمل ۳، حسن سرايي و سنگي طارم است كه سبب شده تا حدودي ويژگي ها و برتري هاي اين ۳ رقم برنج را همزمان داشته باشد.
اهميت و جايگاه برنج ندا در ميان شاليكارانكاشت اين نوع برنج به دليل بازار پسندي و محصول دهي مناسب در مدت زمان كم (بين هفت تا ده روز)، مورد توجه شاليكاران شمال كشورمان واقع شده است. بر اساس گزارش هاي موجود ميزان برداشت برنج ندا حدود ۸ تن در هكتار بوده است و با توجه به محدوديت سطح زير كشت، تغيير كاربري اراضي، كمبود منابع آبي كشور و توسعه مكانيزاسيون در عمليات نشاكاري و برداشت، نظر كشاورزان را جلب نموده و به عنوان گزينه مناسبي براي توليد برنج شمال مطرح گردد.
وضعيت بيماري و آفات در كشت برنج نداآنچه كه برنج هاي ندا را در زمره ارقام مورد توجه شاليكاران قرار داده است، علاوه بر ويژگي محصول دهي بالا، مقاومت در برابر آفات است. آفاتي مانند كرم ساقه خوار و هم چنين مقاومت به بيماري بلاست كه از بيماري هاي رايج در ميان انواع مختلف برنج است. اين امر سبب شده استفاده از سموم ضد آفات در مزارع توليد برنج ندا كاهش يافته كه در نتيجه محصول توليدي برنجي سالم و عاري از اثرات جانبي سموم باشد. ضمن اينكه اين نوع برنج داراي مقاومت نسبي در برابر بيماري شيت بلايت نيز مي باشد. برنج ندا ، ويژگي هاي ظاهري و غذاييطول دانه هاي ندا پيش از پخت كوتاه به نظر مي رسند اما پس از پخت برنج، طول آن ها به شكل قابل ملاحظه اي افزايش پيدا مي كنند.
برنج ندا نقاط ضعفاز آنجايي كه كيفيت پخت و خوراك برنج براي مصرف كنندگان ايراني اهميت بسزايي دارد، برنج ندا بيشتر در غذاهايي مورد استفاده قرار مي گيرد كه برنج پايه اصلي آن نبوده و به عنوان مكمل استفاده مي شود.
مصرف كنندگان ايراني، برنج هايي با آميلوز، درجه حرارت ژلاتيني شدن و غلظت ژل متوسط را مي پسندند در حاليكه ندا عليرغم داشتن درجه ژلاتيني شدن متوسط داراي غلظت ژل كمي مي باشد. قيمت نسبتا مناسب برنج ندا موجب شده تا حدود زيادي به عنوان يك برنج بازارپسند مطرح گردد. برنج هاشمي محصولي خوش پخت و خوش عطربرنج هاشمي از محصولات مرغوب مزارع برنج، در شمال كشور بوده و به عنوان يكي از چندين گونه برنج پرمصرف و پرطرفدار نزد ايرانيان شناخته مي شود. برنجي كه حاصل زحمات يك كشاورز نابغه ايراني، در ساليان نه چندان دور، بوده و نام آن نيز برگرفته از نام اين كشاورز خوشذوق، يعني آقاي هاشمي، ميباشد. كشت و توليد برنج هاشمي در اكثر نقاط شمالي كشور ايران، شامل استانهاي مازندران، گيلان و گلستان رايج بوده است. اما با توجه به اينكه استان گيلان مبداء پيدايش برنج هاشمي بوده، محصولاتي كه در اين استان كشت ميشوند كيفيت نسبتا بالاتري در مقايسه با ساير استانها دارند. در طول زمان، استقبال مصرفكنندگان از اين برنج، سبب كاهش علاقهمندي كشاورزان به كشت برخي از گونههاي ديگر مانند برنج خزر و بينام گرديده است. ويژگي هاي برنج هاشميبرنجهاي محلي در مقايسه با برنجهاي اصلاح نژاد شده و پرمحصول، مقاومت كمتري نسبت به انواع بيماريها و آفات رايج در شاليزارها، مانند كرم ساقهخوار دارند و همين امر سبب شده تا استفاده از سموم، در زمان كشت اين نوع از برنجها، امري ضروري تلقي گردد.
خصوصيات ظاهري برنج هاشميدانههاي اين نوع برنج كشيده و تا حدودي چاقتر از ساير گونهها هستند. رنگ دانهها سفيد و اندكي مايل به كرم است. از لحاظ عطر برنج نيز، بسيار خوشعطر و با كيفيت است. پس از پخت، دانههاي برنج به خوبي قد كشيده و كاملا از هم جدا ميشوند. ويژگي ديگر اين برنج، حفظ نرمي، ظاهر مناسب و كيفيت مطلوب تا مدت زمان زيادي پس از پخت است. كاشت برنج هاشميبرنج هاشمي بايد در زمينهايي كه غني از مواد مغذي هستند كشت شوند و اگر در انتخاب زمين دقت نشود و شرايط تغذيه مناسب براي آن فراهم نگردد، در نهايت سبب خم شدن و افتادن ساقهها روي زمين ميشود، كه اين امر برداشت محصول توسط كشاورزان را با مشكلات زيادي رو به رو خواهد نمود.
چرا برنج هاشمي بخريم؟مصرف كنندگان ايراني همواره به دنبال تهيه برنجهاي خوشعطر و خوش طعمي هستند كه مراسم و مهمانيهاي آنها را رنگ و بوي ويژهاي ببخشد. برنج اعلاء هاشمي بيشك انتخابي مناسب و منطبق بر ذائقه ايراني خواهد بود. برنجي كه به واسطه استفاده كمتر از سموم در زمان كشت، محصول سالمتري ميدهد و در كنار اين ويژگي، خوشپخت بودن نيز، آن را از ساير رقبا متمايز مينمايد.
همچنين اين نوع برنج نيروبخش، فاقد كلسترول و داراي خواص گوارشي خوبي است. مجموع اين ويژگيها نشان مي دهد كه چرا بايد مصرفكنندگان برنج هاشمي را به عنوان گزينهاي قابل قبول براي سفرههاي خود انتخاب نمايند
امتیاز:
بازدید:
|
|
[قالب وبلاگ : سایت آریا] [Weblog Themes By : sitearia.ir] |