براي اينكه يك برنج خوش طعم و خوشمزه داشته باشد بايد از نوع بهترين و مرغوب ترين برنج استفاده كنيد. برنج يكي از غذاهاي اصيل ايراني است كه در كشور ما طرفداران زيادي دارد و همچني داراي خواص بسيار زيادي است. چلو صرفا به برنجي كه به روش آبكش تهيه شده گفته ميشود و پلو همه برنجها و كته رو هم شامل ميشود.
راز هاي پخت يك برنج خوشمزه
براي پخت برنج ابتدا بايد برنج را خوب تميز كرد و شست .اما دقت داشته باشيد كه برنج را در زمان شستن به هيچ عنوان چنگ نزنيد و برنج را به اندازه اي بشوييد كه نشاسته ان رفته شود و آب صافي از آن باقي بماند.سپس داخل برنج كمي نمك بريزيد و و اجازه دهيد كه برنج خيس بخورد.علت ريختن برنج در نمك اين است كه اگر نمك نداشته باشد در ديگ خمير مي شود و پخت زياد خوبي ندارد.
ميزان خيس كردن برنج به نو و كهنگي برنج نيز بستگي دارد .برنج هاي كهنه را بايد مدت زمان بيشتري خيس كرد و همچنين به اين مورد دقت نماييد كه برنج كهنه پخت بهتري دارد .علت خيس كردن برنج براي اين است كه برنج وقتي خيس شود دانه هاي آن از آب پر مي شود و در زمان پخت ري بيشتر مي كند و حجم برنج بيشتر مي شود و همچنين در زمان پخت آب كمتري نياز دارد.
راز هاي پخت يك برنج خوشمزه
طرز تهيه برنج آبكش
ابتدا قابلمه مورد نياز را آب پر كنيد و بگذاريد جوش بياييد و سپس برنج را به آن اضافه كنيد و براي اينكه برنج شما سفيد شود مي توانيد آبليمو و يا سركه بريزيد و همچني برنج شما قد بيشتري مي كشد.البته براي قد كشيدن برنج روش هاي زيادي است از جمله ريختن پياز حلقه شد , ريختن يخ در مرحله آخر برنج و همچني ريختن كمي زاج كوبيده شده.
براي اينكه برنج شما شل نشود و حوب قد بكشد بايد قابلمه شما گنجايش پخت اين ميزان برنج را داشته باشد تا در حين پخت برنج فضاي كافي براي ري و قد كشيدن داشته باشد.براي اينكه برنج بهم نچسبد مي توانيد كمي روغن مايع به آن اضافه نماييد.بعد از آبكش كردن بهتره قابلمه اي كه براي دم كردن برنج در نظر گرفته شده جا دار باشه و روغن هم داغ باشه . برنج رو هم كله قندي يا هرمي داخل قابلمه ميريزن . يعني وسط قابلمه برنج بيشتري ريخته ميشه . و سپس برنج را دمي كنيد.
براي داشتن پلو سفيد و قد كشيده بايد اول از همه در نظر داشت كه نوع برنج خيلي مهمه و بهتر است كه از برنج ايراني استفاده نماييد و در هنگام خريد برنج دقت نماييد . بعد اينكه برنج تازه و برداشت محصول همون سال نباشه . برنج كهنه تر كيفيت بهتري خواهد داشت .دانه هاي برنج بايد باريك و يكدست باشه و داخلش دانه هاي شكسته و خردد شده نداشته باشه و رنگ همه يكدست باشه . داخلش دونه سفيد و گرد نداشته باشه .شما مي توانيد انواع برنج ايراني مرغوب را با بهترين كيفيت از فروشگاه اينترنتي آرتا رحيمي خريداري نماييد.
راز هاي پخت يك برنج خوشمزه
تشخيص برنج مرغوب در زمان پخت
اگر برنج را ابكش كردين و بعد از پخت يك قاشق از برنج را در يك بشقاب بريزيد و خوب در مورد شكل انها دقت كنيد برنجي كه بعد از پخت كمي حالت نيم دايره است و يك طرف ان خط دار مثل ميگوي پاك كرده و نازك هم هست به ان مي گويند محلي و مزه خوبي هم دارد .
اما برنج هاشمي عطر ندارد و فقط قد دارد براي همين انرا حتما با برنج محلي مخلوط 30 درصد مي كنند كه عطر محلي داشته باشد و درضمن پخت قد قيافه و مزه خوبي داشته باشد.
بعضي وقتها برنجي را داريد ابكش مي كنيد مي بينيد يكي وارفته ولي يكي هنوز جاي جوشيدن دارد در اين صورت بايد متوجه شويد كه يك نوع برنج را با چند نوع ديگر مخلوط كردند چون بوي خوبي موقع فروش و توي گوني دارد اما موقع پخت زود شفته مي شود اسمش در مازندران برنج امراللهي است و مزه خوبي دارد.
اما برنج رمضاني و برنج فجر و برنج خزر در يك سطح هستند كه شبيه به برنج هاشمي هستند منتها برنج خزر كمي رنگش به سرخي مي زند و قيمت اين سه نوع در يك اندازه هستند ولي هاشمي گرانتر است .
فروشگاه برنج ارتا رحيمي ارائه كننده انواع برنج شمال و خريد برنج عمده (برنج ندا، برنج فجر، برنج شيرودي ، برنج طارم و …) با بهترين كيفيت ميباشد.
ادامه مطلب
بازدید: